REUTERS

Європейська Комісія розглядає можливість підтримати рибне господарство Європейського Союзу, продукція якого потрапила під заборону в Росії.

Відповідну заяву європейського комісара з питань морських справ та рибальства Марії Даманакі розповсюдила Європейська Комісія у вівторок в Брюсселі.

Читайте такожРосія не пустила до анексованого Криму 10 тонн рибних консервів з України

Відео дня

„У світлі російської заборони у торгівлі, під яку цього літа також потрапив сектор європейського рибальства, комісар підкреслила, що вона готова підтримати європейський сектор рибальства фінансово та гнучкими квотами на вилов риби”, - йдеться у повідомленні ЄК. 

Читайте такожУряд України збирається закрити рибні порти Криму

У зв’язку з чим Даманакі направила листи італійському головуванню та Європейському парламенту, в якому закликала уряди ЄС використати „якомога швидше” фонд Європейського морського і рибного господарства фонду (EMFF), який може надати фінансову допомогу виробникам, які не в змозі продавати свою продукцію в Росію. „Допомога дозволить їм зберігати непродані продукти, поки не будуть знайдені нові ринки”, - зазначає ЄК. 

Крім того, комісар повідомила, що дала доручення вивчити можливість перенести більше, ніж звичайні 10% квот на вилов риби, на наступний рік.