Ціна на цибулю падає / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

В Україні після двотижневого зростання ціни на цибулю почали знижуватись.

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, на сьогодні фермери пропонують до продажу цибулю по 22-26 грн/кг, що в середньому на 11% дешевше, ніж тижнем раніше.

Зазначається, що насамперед здешевленню сприяє невисокий попит на цю продукцію: оптові компанії та роздрібні мережі закуповують цибулю, як правило, тільки для поточних продажів. При цьому українські господарства сьогодні пропонують до продажу в основному некондиційну продукцію, непридатну для тривалого зберігання, при реалізації якої вони готові поступатися в ціні. Водночас цибулю високої якості фермери заклали до сховищ і планують утримуватися від її реалізації мінімум до початку листопада.

Відео дня

Більшість ключових гравців ринку здешевлення в сегменті цибулі вважають тимчасовим явищем. За їх словами, якісної цибулі в поточному сезоні буде не так вже й багато, і зростання цін у даному сегменті відновиться, особливо з настанням холодів, коли більшість фермерів почне продавати цю продукцію зі сховищ.

За підрахунками аналітиків, вартість цибулі в Україні на сьогодні у 4,3 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року.

Як повідомляв УНІАН, за підрахунками аналітиків Zakaz.ua, за півроку повномасштабної війни РФ проти України на українському ринку ціна на ріпчасту цибулю підвищилась більш ніж удвічі – на 114%.

Минулого тижня українські виробники продавали цибулю по 25-29 грн/кг.

Вас також можуть зацікавити новини: