На ринках можна побачити вітчизняну першу малину / фото УНІАН

На ринки України почали надходити перші партії вітчизняної малини з південних областей, повідомляють експерти EastFruit.

"Поточного тижня на українському ринку з'явилися перші партії малини з південних областей країни. Варто зазначити, що у поточному році сезон реалізації малини почався в середньому на 10 днів пізніше, ніж роком раніше, що пов'язано з холодною і затяжною весною", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні садівники південних регіонів пропонують малину за оптовими цінами 140-200 грн/кг залежно від якості. Наразі до збору врожаю малини приступили лише поодинокі господарства. Більш масово, за прогнозами учасників ринку, малина почне надходити у продаж після 10 липня.

Відео дня

В аналогічний період минулого року сезон малини в Україні вже був у самому розпалі, і ціни на ягоди озвучувалися на рівні 50-80 грн/кг, що в середньому в 1,6 раза дешевше, ніж зараз.

Читайте такожЦіни на полуницю в Україні опустилися нижче торішніх - експерти

Більш високі ціни пов'язані з тим, що через прохолодну дощову погоду дозрівання малини в центральних і західних областях дещо сповільнилося. При цьому попит на ягоду досить високий, що також підкріплює високі ціни.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Укргідрометцентрі пояснили, що суха і тепла погода в червні сприятливо вплинула на дозрівання врожаю черешні та полуниці.