Експерт спрогнозував стабілізацію цін на картоплю / Ілюстрація REUTERS

В Україні в листопаді мають стабілізуватися ціни на картоплю, оскільки стане зрозуміло, якої якості продукцію закладено в сховища.

Про це заявив директор насіннєвої компанії "Агріко Україна" Микола Гордійчук, пише AgroTimes. До цього часу, каже він, ціни підвищуватися не повинні.

Експерт пояснив, що в північних регіонах, де зосереджене вирощування середньопізніх і пізніх сортів, була тривала спека за відсутності опадів. На заході ситуація дещо краща.

Відео дня

"Буде багато дрібних і нетоварних бульб. Щодо ранніх сортів, які люблять вирощувати на півдні, своя специфіка сезону. Південь і досі щедро поливає дощами, тож тут на посівах картоплі були проблеми з хворобами. Багато уражених бульб, грибних хвороб і бактеріозів. Після викопування вони швидко псуються, тому фермери намагаються швидко збути не кондиційний товар і, відповідно, скидають ціну", - пояснює він, додаючи, що так триватиме, доки з ринку не зникне неякісний товар. 

Як повідомляв УНІАН, станом на 29 вересня в Україні відчутно зросли ціни на овочі. Це при тому, що того ж місяця в Україні спостерігалося зниження цін на овочі борщового набору, деякі крупи та цукор.

Також експерти прогнозували подорожчання хліба.