В Україну перед Новим роком завезли отруйний сир з Франції / фото ua.depositphotos.com

До України перед Новим роком завезли небезпечний сир, в якому виявлено патогенні мікроорганізми "стафілокок коагулазопозитивний".

Як повідомила Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF), йдеться про сир Reblochon de Savoie, який потрапив на прилавки експортом з Франції.

Серед харчових продуктів стафілокок найчастіше передається через молочні або кондитерські вироби, консерви, м’ясо. Ознаки захворювання з’являються вже через декілька годин після вживання в їжу таких продуктів.

Відео дня

Найпоширенішими симптомами зараження стафілококом є біль в животі, нудота та блювота. Якщо отруєння сильне, спостерігається також головний біль, судоми та посилене серцебиття. 

Отруйні продукти в Україні

В другій половині листопада до України завезли отруйні мандарини з Єгипту, які потрапили на українські ринки імпортом з Греції. 

В цих фруктах було виявлено перевищення вмісту пестициду диметоат у 33 рази. Українських операторів ринку закликали вилучити з обігу отруйні мандарини якомога скоріше.

Вас також можуть зацікавити новини: