Ілюстрація REUTERS

Виробництво цукру в Україні в 2020-2021 маркетинговому році (МР, вересень 2020 року – серпень 2021) в порівнянні з попереднім маркетинговим роком скоротиться на 15% - до 1,2-1,3 млн тонн.

Читайте такожУкраїна скоротила експорт цукру більш ніж удвічі

Про це повідомила прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) «Укрцукор».

Відео дня

«Враховуючи скорочення посівних площ і погодні умови, які можуть істотно вплинути на врожайність, виробництво цукру в 2020-2021 маркетинговому році прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн т. Це більш ніж на 15% менше, ніж роком раніше, проте це в повному обсязі може покрити потребу внутрішнього ринку», - цитує прес-служба слова аналітика асоціації Назара Михайловина.

В асоціації підкреслили, що кількість переробних підприємств залишиться незмінним у порівнянні з 2019-2020 маркетинговим роком - 33 цукрових заводи.

Як повідомляв УНІАН, у 2019 році українські виробники поставили на зовнішні ринки 236,8 тис. тонн цукру, що більш ніж в два рази менше, ніж у попередньому році (584,9 тис. тонн).