Наразі перший енергоблок Хмельницької АЕС виконує набір потужності / фото УНІАН

Хмельницька АЕС, що входить в структуру Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", 22 травня підключила до мережі енергоблок №1 після завершення ремонтних робіт, повідомляє прес-служба "Енергоатому".

Читайте такожЗавершено перший етап будівництва ЦСВЯП

"22 травня 2018 року у 08:39 енергоблок №1 Хмельницької АЕС підключено до енергомережі після завершення ремонтних робіт. Ведеться набір потужності", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що енергоблок №2 Хмельницької АЕС працює на потужності 1004 МВт.

"Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня 2018 року енергоблок №1 Хмельницької АЕС був відключений від енергомережі для проведення ремонтних робіт.

Довідка УНІАН. Хмельницька АЕС (ХАЕС) - розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені в 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції - покриття дефіциту електричних потужностей у західному регіоні України.