У компанії заявляють, що відрізали мешканцям світло через борги за спожиту електроенергію / kiev.vgorode

Два будинки у Дніпровському районі Києва, жителі яких другий день перекривають Харківське шосе, залишились без електроенергії через борги.

Читайте також"Київенерго" погрожує арештовувати майно боржників без їх відома

Про це повідомляє Украинская правда з посиланням на заяву компанія-постачальник електроенергії ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" .

Відео дня

"З 30 жовтня два житлових будинки за адресами: вулиця Харківське шосе, 19 та 19-А залишилися без електропостачання. Споруди обслуговує ТОВ "ДІМ-СЕРВІС 19", що накопичило заборгованість у сумі понад 2 мільйони гривень за вже спожиту електроенергію", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що на сьогодні ТОВ "ДІМ-СЕРВІС 19" є балансоутримувачем трьох будинків житлового комплексу "Мега-Сіті" по вулиці Харківське шосе, 19, 19-А та 19-Б скандального забудовника Войцеховського. Усі ці об’єкти отримують електроенергію за тимчасовими договорами.

"Починаючи з жовтня 2016 року ТОВ "ДІМ-СЕРВІС 19" сплачує за спожиті послуги несвоєчасно та не в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

У "ДТЕК Київські електромережі" додали, що розуміють складну ситуацію, у якій опинились мешканці багатоповерхівок, тому неодноразово пропонували узгодити графік погашення заборгованості.

"Балансоутримувач також має якнайшвидше виконати технічні умови та укласти договір про приєднання до електричних мереж за постійною схемою живлення. Це дозволило б вирішити спірну ситуацію та унеможливити відключення від електропостачання. Однак ТОВ "ДІМ-СЕРВІС 19" досі цього не зробило", - йдеться в повідомленні.

Електропостачальна компанія також підкреслила, що незважаючи на постійне зростання боргу, пішла назустріч та неодноразово ініціювала продовження тимчасового договору на електропостачання будинків.

Зокрема, 4 жовтня тимчасову угоду № 62349 від 02.04.2013 продовжили до 1 грудня 2018 року. 

Також повідомляється, що 23 жовтня відбулася нарада з представниками Київської адміністрації та всіма керівниками ОСББ ЖК "Мега-Сіті".

"Але проблема досі не вирішена. У такій ситуації "ДТЕК Київські електромережі" вимушена припинити подачу електроенергії до будинків за адресами вулиця Харківське шосе, 19 та 19-А", - йдеться в повідомленні.

Наразі компанія просить міську владу та мешканців будинків посилити контроль над балансоутримувачем-боржником.

Нагадаємо, ввечері 30 жовтня мешканці одного з будинків поблизу Харківського шосе в Києві перекрили дорогу, вимагаючи відновити подачу електроенергії.