Петро Порошенко / REUTERS

Президент України Петро Порошенко вважає доцільним запровадження санкцій для зупинки будівництва газопроводу "Північний потік-2" у відповідь на агресію Росії в районі Керченської протоки.

Читайте такожКонгрес США прийняв резолюцію проти "Північного потоку–2"

Про це глава держави заявив в інтерв’ю американському телеканалу Fox News, відео розміщене на його сторінці у Facebook.

Відео дня

«Буде абсолютно доцільним, якщо реакцією на акти агресії у Чорному морі, ЄС разом із США запровадять санкції, щоб зупинити "Північний потік-2", бо ніхто не знає, де завтра Путін вирішить захищати російські інтереси», - сказав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, проектом «Північний потік-2» передбачені будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він має з'єднати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».

Довідка УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всіх полонених було заарештовано так званим "судом" у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів "Лефортово" і "Матроська тиша".