Сьогодні в Брюсселі відбулися переговори Україна-ЄС-Росія по транзиту газу / фото УНІАН

Переговори у форматі Росія, Україна та Європейська комісія про транзит російського газу через Україну після 2019 року завершилися, повідомила прес-служба "Нафтогазу України".

Читайте такожНафтогаз готовий піти на поступки Газпрому у разі збереження транзиту газу

Очікується прес-конференція за підсумками переговорів єврокомісара з питань Енергетичного співтовариства Мароша Шефчовича.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 21 січня в Брюсселі почалися тристоронні переговори Україна-ЄС-РФ з питань транзиту газу після 2019 року.

Українську делегацію очолює міністр закордонних справ Павло Клімкін. До її складу входять голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Оксана Кривенко, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, експерти Мзс, "Нафтогазу України" і "Укртрансгазу".

15 січня мали відбутися попередні технічні тристоронні консультації за участю України, Росії та Європейської комісії щодо майбутнього транзиту газу по території України. У той же день заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що представники російської компанії "Газпром" зірвали зустріч.

Довідка УНІАН. Діючий транзитний контракт України з російським "Газпромом" був укладений в 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (до 2020 року) російський монополіст планує максимально скоротити транзит свого газу через територію України.