Ілюстрація REUTERS

Компанія "Нафтогаз Цифрові Технології", яка входить до складу НАК "Нафтогаз України" оголосила тендер на закупівлю ліцензій та підтримку програмного забезпечення на суму 24,2 мільйона гривень для впровадження на підприємстві, повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Читайте такожПрізвище голови "Нафтогазу" не має значення – Гройсман

"На даний час "Нафтогаз Цифрові Технології", відповідальна за реалізацію проекту, оголосила відкриті торги на придбання 885 додаткових ліцензій на використання систем SAP ERP і послуг з підтримки програмного забезпечення, необхідних для "Укргазвидобування", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Повідомляється, що два підприємства групи "Нафтогаз" - "Укргазвидобування" і "Укртранснафта" - почали використання систем SAP ERP наприкінці 2018 року.

Як передає прес-служба, за словами директора з інформаційних технологій "Нафтогазу" Марини Квашніной, компанія розширює використання систем SAP як функціонально - впроваджуючи нові модулі, так і географічно, покриваючи все більша кількість користувачів операційних підрозділів. Цим обумовлена необхідність у додатковому ліцензійному програмному забезпеченні.

"Група "Нафтогаз" з метою підвищення ефективності операційної діяльності впроваджує проект централізації ІТ систем і служб, побудови єдиного сервісного центру IT з використанням систем SAP ERP, заснованих на новітній платформі SAP HANA", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що очікувана вартість закупівлі – 24,2 мільйона гривень, а термін надання послуг - до 31 жовтня 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, компанія "Укргазвидобування" у 2018 році, у порівнянні з 2017 роком, збільшило видобуток природного газу на 1,6% - до 15,496 мільярда кубометрів.

Довідка УНІАН. "Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить 70%. 100% акцій компанії належать державному холдингу "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.