ОСББ можуть самостійно прийняти рішення про припинення подачі тепла / фото УНІАН

Подачу тепла в Києві буде припинено за умови досягнення середньодобової температури повітря в місті +8 градусів протягом трьох діб.

Читайте такожУ Кабміні знайшли вихід, як не допустити відключення води 5 мільйонам українців

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Відео дня

«Щодо установ соціальної сфери та житлових будинків, ми будемо орієнтуватися на температуру повітря. Після того, як середньодобова температура повітря збільшиться до +8 протягом понад 3 діб, ми будемо завершувати опалювальний сезон», - сказав Пантелєєв.

При цьому він зазначив, що ОСББ та підприємства можуть самостійно ухвалити рішення про припинення подачі тепла, написавши відповідну заяву постачальнику послуги.

Як повідомляв УНІАН, опалювальний сезон у Києві розпочався наприкінці жовтня 2018 року.

Довідка УНІАН. 1 травня 2018 року теплові мережі столиці і генеруючі об'єкти ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і завод «Енергія» перейшли в управління комунального підприємства «Київтеплоенерго» від компанії «Київенерго», яка входить до складу найбільшого приватного енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова. НАК «Нафтогаз» відмовився укладати договір на поставку газу з «Київтеплоенерго» через борги попереднього оператора мереж. «Нафтогаз» почав поставляти газ КП «Київтеплоенерго» 12 жовтня після підписання мирової угоди про правонаступництво боргових зобов'язань «Київенерго» в розмірі 2,4 млрд грн.