Марк Роллінс достроково покине пост глави правління "Укрнафти" / фото УНІАН

Акціонери найбільшої нафтовидобувної компанії країни "Укрнафти" прийняли рішення про дострокове припинення повноважень глави компанії Марка Роллінса з 30 квітня у зв'язку зі змінами у структурі управління підприємства.

Читайте також"Укрнафта" за 2018 рік сплатила 7,8 мільярда гривень ренти

Про це повідомив на прес-конференції виконавчий директор Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Відео дня

За його словами, метою прийняття даного рішення є надання можливості нового наглядовій раді "Укрнафти" вибрати та призначити главу компанії.

За рішенням акціонерів, з 1 травня 2019 року Олег Гез, заступник голови "Укрнафти", виконуватиме обов'язки голови правління компанії.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2015 року акціонери "Укрнафти" обрали новим головою правління компанії громадянина Великобританії Марка Роллінса. Новий глава стабілізував фінансове становище компанії, заплатив рекордну суму дивідендів і забезпечив поточну сплату податків.

З того часу "Укрнафта", за даними Державної фіскальної служби, входить до ТОП-5 лідерів зі сплати податків серед усіх підприємств України.

Разом з тим Роллінс неодноразово підкреслював, що "Укрнафта" зможе погасити борги по податках за умови, що "Нафтогаз України" почне погашати свої борги перед компанією.

Крім того, правління "Укрнафти" неодноразово пропонував план фінансового оздоровлення компанії шляхом досудової санації. Однак "Нафтогаз України" і Кабмін відмовляються його затверджувати та вимагають від ДФС описувати майно компанії в рахунок податкового боргу.

"Укрнафта" у 2018 році сплатила податки на суму 15,3 мільярда гривень, що на 45,7% більше, ніж за 2017 рік, у тому числі 1,24 мільярда гривень - в рахунок погашення простроченого податкового боргу.

Довідка УНІАН. ПАТ "Укрнафта" – найбільша нафтовидобувна компанія України. Її частка в загальнодержавному видобутку нафти з газовим конденсатом у 2017 році склала 65,7%, частка у загальному видобутку газу – 5,3%. На балансі підприємства знаходиться 43 бурові установки, 1936 нафтових і 168 газових свердловин.

"Укрнафта" володіє 537 АЗС в більшості регіонів України. 50%+1 акція компанії належать НАК "Нафтогаз України".