false

Група Wexler бізнесмена Петра Белза виходить на ринок темних нафтопродуктів. Для реалізації бітумів і мазуту в групі створили компанію «Санрайс логістикс». Група вже почала продаж дорожнього бітуму в Україні, і працює над поставками мазуту.

Про це в інтерв'ю виданню Enkorr розповів топ менеджер групи, що займається реалізацію темних нафтопродуктів, Олег Ясківець.

"Санрайс Логістикс", що входить до складу WG, розпочала реалізацію дорожнього бітуму, виробленого в Білорусії. Як розповів Олег Ясківець, компанія буде реалізовувати 10-12 тис тонн бітумів щомісяця, але стратегічна мета групи не менше 20% ринку.

Відео дня

За словами Ясківця, в компанії мають намір конкурувати з іншими учасниками ринку перш за все за рахунок ефективної логістики, яка добре розвинена у материнської структури.

У групі також розглядають можливість поставок з інших країн, зокрема з Польщі. «Ми провели дослідження, яке показало, що в Україні вже сформувався попит на якісний бітум. Він не великий, але він є. Думаю, це теж наші клієнти. Тут ми говоримо перш за все про продукт європейських виробників, а це головним чином Польща»- говорить Ясківець.

Також в компанії заявили про початок імпорту мазуту, поставки якого компанія планує нарощувати з початком наступного опалювального сезону. «Ми вже працюємо в цьому напрямку. Є внутрішні контракти на стадії підписання договору з імпорту. Як тільки збільшиться попит - ми готові будемо відразу його забезпечити »- сказав Ясківець.

При цьому, в групі зберігають плани з розвитку власної переробки нафти. «Переробка нафти - один із пріоритетів групи. Але для того щоб запускати такі великі проекти в Україні, потрібно дочекатися більш сприятливих умов для довгих проектів, потрібно перш за все тверда макростабілізація економіки. Але ми однозначно готові і будемо інвестувати в інфраструктуру і власне виробництво »- сказав Ясківець.