Манфред Вебер / REUTERS

Офіційний кандидат на пост президента Єврокомісії від Європейської народної партії, німецький євродепутат Манфред Вебер обіцяє, що спробує заблокувати будівництво російського трубопроводу "Північний потік-2", якщо стане наступним президентом.

Читайте такожЄС остаточно вніс зміни до газової директиви, що ускладнить запуск "Північного потоку-2"

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polska Times.

Відео дня

"Я проти цього проекту. Він не в інтересах Європейського Союзу", - сказав він. "Як голова Європейської комісії, я використовуватиму всі наявні закони для блокування "Північного потоку-2", - заявив Вебер.

Його позиція не відповідає позиції німецького уряду, який підтримав проект російської державної енергетичної компанії "Газпром", частково через економічні вигоди, які він може принести.

"Я не німецький кандидат на посаду голови Єврокомісії, але кандидат від Європейської народної партії", - сказав він у відповідь на питання про відмінність його позиції з поглядом офіційного Берліна.

Опитування перед виборами в Європі 23-26 травня показують, що ЄНП залишиться найбільшою партією в Європейському парламенті, а Вебер має непоганий шанс стати президентом Комісії, хоча він може зіткнутися з опором урядів, які не хочуть бути зобов'язаними вибирати з числа партійних лідерів.

Нагадаємо, в Єврокомісії заявили, що газопровід "Північний потік-2" не запрацює ще кілька років.