dtek.com

Про це повідомив на своєму акаунті в Facebook журналіст видання «Наші гроші» Юрій Ніколов.

«Одесаобленерго» і «Київобленерго» є операторами системи розподілу в Одеській та Київській областях і не здійснюють діяльність з постачання електроенергії. Діяльність операторів системи розподілу повністю регулюється НКРЕКУ, пише Главком

Як повідомили джерела у відомстві, надаючи дозвіл на концентрацію, АМКУ поклав на ДТЕК ряд зобов'язань, які усувають будь-який можливий вплив на суміжні ринки – ринок поставки та ринок виробництво електроенергії.

Відео дня

3 січня 2019 року "ДТЕК Нафтогаз" та NGR B.V. (Нідерланди) уклали договори купівлі-продажу акцій даних компаній. Договори укладені з відкладальною умовою та повинні бути завершені після отримання необхідних дозволів державних органів, включаючи узгодження антимонопольних органів.

На думку провідного юриста юридичної компанії Arzinger Олександра Дякулича, покупка природних монополій не призводить до негативних наслідків для ринку. В ефірі каналу "112 Україна" він заяляв, що "це природні монополії, діяльність яких повністю зарегульована Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, яка встановлює тарифи, що регулюють ці компанії. З точки зору антимонопольного законодавства купівля таких природних монополій не призводить до якихось негативних наслідків на ринку, тому що вони вже є природними монополістами ". Він підкреслив, що зміна власника природної монополії ніяк не впливає на конкуренцію на ринку.