Ілюстрація REUTERS

Saudi Aramco, державна нафтова компанія Саудівської Аравії, вирішила закуповувати скраплений природний газ (ЗПГ) у каліфорнійської Sempra Energy.

Читайте такожПольща підписала зі США багаторічний контракт на постачання СПГ

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на The Wall Street Journal.

Відео дня

"Саудівська компанія збирається закуповувати СПГ в рамках проекту Sempra Energy в Порт-Артурі (штат Техас)", - йдеться в повідомленні.

Втім, уточнює видання, умови угоди, в тому числі обсяги та терміни закупівель, ще не узгоджені.

Наприкінці квітня стало відомо, що Saudi Aramco, найбільший у світі експортер нафти, має намір збільшити видобуток газу з нетрадиційних родовищ в 15 разів. Як заявив генеральний директор компанії Амін аль-Насер, Saudi Aramco сподівається протягом наступних 10 років довести виробництво газу з нетрадиційних джерел до 3 мільярдів стандартних кубічних футів газу на день.

На даний час компанія щодня видобуває понад 190 мільйонів кубічних футів нетрадиційного газу на північних родовищах, але активізує будівництво об'єктів для видобутку сланцевого газу в багатому нафтою східному регіоні Саудівської Аравії.

Нагадаємо також, що ще в січні Saudi Aramco оголосила про готовність витратити "мільярди доларів" на придбання газових активів в США. При цьому аль-Насер заявляв, що компанія планує збільшити видобуток газу з 14 мільярдів кубічних футів до 23 мільярдів стандартних кубічних футів (0,65 мільярда кубометрів) на день.