Раніше регулятор за таке ж порушення оштрафував "Чернівцігаз" / фото УНІАН

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), наклала максимальний штраф на двох операторів газорозподільних мереж, що входять до групи «Регіональна газова компанія» (РГК) бізнесмена Дмитра Фірташа, за недопуск регулятора до планової перевірки.

Читайте такожАМКУ почав розслідувати справу про концентрацію облгазів Фірташа

Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні сьогодні, 25 липня.

Відео дня

Регулятор наклав штраф у розмірі 850 тис. грн на кожну з компаній - «Київоблгаз» і «Криворіжгаз» за недопуск регулятора до перевірки без об'єктивних причин.

Як повідомляв УНІАН, у червні НКРЕКП наклала штраф на «Чернівцігаз» структури «РГК» на 850 тис. грн за недопуск регулятора до перевірки.

Національна комісія, що регулює тарифи у сфері енергетики та комунальних послуг, має намір повторно провести позапланові перевірки 14 газорозподільних компаній, що входять до групи компаній «Регіональна газова компанія» бізнесмена Дмитра Фірташа, на предмет усунення виявлених порушень з донарахувань в платіжках за газ.

За результатами перевірки НКРЕКП вже накладала максимальний штраф на операторів ГРС і зобов'язувала всі компанії провести перерахунки за тими конкретними споживачами, за якими здійснювалися такі донарахування.

У групі компаній РГС заявляли, що не згодні з результатами перевірки та будуть оскаржувати їх у судовому порядку.