Євдокимов не визнає свою вину у злочині, який йому інкримінують / фото УНІАН

Колишній член Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), директор держпідприємства "Оператор ринку" Володимир Євдокимов вийшов з-під варти під заставу, повідомила УНІАН адвокат Тетяна Черезова.

Читайте такожПраворуч Роттердам+: одному з членів НКРЕКП обирається запобіжний захід, інші фігуранти - за межами України

"Вчора його двоюрідний брат вніс суму застави. Ми вже подали апеляційну скаргу, оскільки мій клієнт не визнає свою провину в тому злочині, який йому інкримінують", - сказала Черезова, додавши, що сума застави становила 1,9 мільйона гривень.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру шести особам, причетним до впровадження так званої формули "Роттердам+", у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії нанесені 18,87 мільярда гривень збитків.

За даними НАБУ, мова йде про екс-голову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), про чинного директора ДП "Оператор ринку" (який на момент введення "Роттердам+" був членом НКРЕКП), начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департаменту однієї з компаній зазначеної групи.

Раніше прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури порушили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання Євдокимова під вартою з альтернативою внесення 50 мільйонів гривень застави.

При цьому суд взяв його під варту з альтернативою застави в 1,9 мільйона гривень.