Ілюстрація REUTERS

Запаси газу в українських підземних сховищах (ПСГ) перевищили минулорічний показник на 4 млрд куб. м і становили 19,5 млрд куб. м.

Читайте також"Нафтогаз" знизив ціну газу для населення, але попередив про зростання тарифів у холоди

Про це повідомила прес-служба Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Відео дня

«Ми почали підготовку до проходження осінньо-зимового сезону ще в квітні. Зараз запаси газу в ПСГ вже досягли 19,5 млрд куб. м і на 4 млрд куб. м перевищують минулорічний показник. З огляду на це, а також законтрактовані «Нафтогазом» на I квартал гарантовані фізичні поставки газу, можемо констатувати - Україна забезпечена газом на наступну зиму», - цитує прес-служба голову правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва.

Зазначається, що закачування газу до ПСГ триває й відбуватиметься до початку опалювального сезону.

Як повідомляв УНІАН, «Нафтогаз України» планує до наступного опалювального сезону суттєво наростити запаси газу в підземних сховищах - до 20 млрд куб. м, щоб нівелювати негативні наслідки можливого припинення транзиту російського газу через Україну з 1 січня 2020 року.

До початку опалювального сезону 2018-2019 років наша країна накопичила в ПСГ 17,2 млрд кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.

У 2018 році, порівняно з 2017 роком, Україна скоротила імпорт природного газу на 24,6%, або на 3,46 млрд куб. м, до 10,6 млрд куб. м.

Наприкінці листопада 2015 року Україна відмовилась від закупівлі природного газу у російського «Газпрому».