У місті Новий Розділ проблеми з опаленням / фото УНІАН

Ситуацію з відсутністю опалення в місті Новий Розділ на Львівщині розглядають як таку, що має ризик стати техногенною катастрофою регіонального рівня.

Читайте такожГончарук розповів про опалювальний сезон і пообіцяв вирішити проблему в Смілі до кінця тижня

Про це повідомила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак у Верховній Раді.

Відео дня

«Уряд тісно співпрацює з головою Львівської обладміністрації. Сьогодні голова обладміністрації скликає комісію з надзвичайних ситуацій, і розглядатимуть питання про визнання ситуації в місті Новий Розділ як таку, що має ризик бути техногенною катастрофою регіонального рівня», - повідомила вона.

Також, за словами Бабак, вже є домовленість про скликання обласної ради з метою виділення коштів на підтримку людей, які не отримували зарплату в минулому опалювальному сезоні.

«Щоб вони погодилися вийти працювати. Також з інших комунальних підприємств області будуть направлені бригади для вирішення технічних проблем. Також буде врегульовано питання поставки електроенергії з «Укрзалізниці». Тому ми працюємо над вирішенням цієї ситуації. Люди будуть з теплом», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що опалювальний сезон 2019/2020 років почнеться без проблем у всіх містах країни, крім Сміли та Нового Роздолу. Пізніше він заявив, що проблема із запуском опалення в місті Сміла Черкаської області буде повністю знята до кінця тижня.

За словами прем'єра, проблеми пов'язані з тим, що опалення в цих містах здійснювали приватні компанії, які своїми діями створили критичні ситуації, на вирішення яких потрібен якийсь час.