Ілюстрація REUTERS

Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчовіч заявив, що розчарований результатами тристоронніх переговорів між представниками України, ЄС і Росії про транзит газу, оскільки сторони не досягнули конструктивних домовленостей.

Про це Шефчовіч заявив на брифінгу за підсумками переговорів, які відбулися сьогодні в Брюсселі.

«Мій посил на сьогоднішніх переговорах - час минає. Настає критичний час. Коли потрібно визначитися. Це те, до чого я апелював під час сьогоднішніх переговорів до обох сторін. Змушений заявити, що я розчарований підсумками сьогоднішньої зустрічі. Наша мета напередодні переговорів була, незважаючи на політичну волю, знайти позитивні сторони у взаємодії», - розповів він.

Відео дня

За словами Шефчовіча, метою переговорів сьогодні було також знайти спільне розуміння, що контракт на транзит газу має бути укладений за європейськими правилами.

Єврокомісар зазначив, що він висунув сторонам пропозиції щодо обсягу транзиту газу і тарифів на його транспортування, але російська сторона не підтримала його.

Читайте такожПредставники ЄС та України зустрілися перед газовими переговорами з Росією (фото)

«Я слухав російську сторону також і на попередніх зустрічах, і я зрозумів, що для Росії є дуже важливим вирішити питання зі Стокгольмським арбітражем і рішенням Антимонопольного комітету також, як і обсяги газу і тарифи», - зазначив Шефчовіч.

«Параметри, які я презентував, були прийнятні для української сторони, але на жаль, російська сторона не готова була прийняти ці ж умови. Я хочу наголосити, що час минає», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Брюсселі відбулися тристоронні переговори щодо транзиту газу через територію України з 1 січня 2020 року.