Ілюстрація REUTERS

У Брюсселі в понеділок, 28 жовтня, відбудуться тристоронні переговори між представниками України, ЄС і Росії щодо транзиту газу. Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

Читайте також«Нафтогаз» вимагатиме від «Газпрому» $11 мільярдів за можливе припинення транзиту

"У понеділок в Брюсселі відбудеться черговий раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні між РФ і Україною щодо довгострокового транзиту газу територією України після 2019 року", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що перед тристоронньою зустріччю віце-президент Енергетичного союзу ЄС Марош Шефчович проведе переговори з делегаціями України і Російської Федерації.

"Я хочу розвинути конструктивний дух, який з'явився під час наших останніх переговорів, коли ми дійшли до зближення позицій з деяких питань", - сказав Марош Шефчович.

За інформацією Єврокомісії, на переговорах сторони обговорять, як відобразити енергетичні правила Європейського Союзу в майбутній рамковій угоді про транзит газу, тривалість майбутнього контракту і тарифи.

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня в Брюсселі представники України, ЄС і Росії провели технічні консультації в рамках підготовки наступного етапу переговорів щодо транзиту газу після 1 січня 2020 року.

За інформацією прес-служби НАК «Нафтогаз України», на переговорах йшлося про підписання угоди про взаємодію між операторами ГТС України і Росії на стандартних європейських умовах, а також методику тарифоутворення при транспортуванні газу.