Ціни на газ для населення зменшилися в середньому на 11% / фото УНІАН

Після зниження НАК «Нафтогаз України» оптової ціни на газ у грудні на 13%, кінцеві роздрібні ціни на газ для населення зменшилися в середньому на 11% залежно від регіону і відповідного тарифу на розподіл.

Читайте такожЯкою буде гарантована ціна на газ і чому в областях різні тарифи: пояснює Мінекоенерго

Про це повідомляється на сайті консультаційного центру для населення «ГазПравда», створеного «Нафтогазом» спільно з активістами.

Відео дня

Зазначається, що НАК «Нафтогаз України» знизив відпускні ціни на газ для газзбутів, який вони мають поставити населенню в перший місяць зими - до 4276,69 грн за тис. куб. м без ПДВ.

«Роздрібні ціни на природний газ для населення по регіонах також зменшилися - в середньому на 11%. Але вони традиційно відрізняються залежно від регіону і відповідного тарифу на розподіл, який встановлює НКРЕКП, а також від націнки, яку встановлює кожен газзбут самостійно», - йдеться в повідомленні.

При цьому, найвищу роздрібну ціну за газ платитимуть споживачі, яких обслуговують:

«Миколаївгаз» - 6 325,56 грн за тис. куб. м (-10,79% порівняно з листопадом), «Рівнегаз» - 6 319,56 грн за тис. куб. м (-10,80% порівняно з листопадом), «Газовик» - 6 321,24 грн за тис. куб. м (-10,80% порівняно з листопадом)

За інформацією консультаційного центру, найменше за газ платитимуть споживачі, яких обслуговують: «Київгаз» - 5 703,24 грн за тис. куб. м (-11,83% порівняно з листопадом), «Кременчукгаз» - 5 713,20 грн за тис. куб. м (-11,81% порівняно з листопадом), «Харківміськгаз» - 5 771,88 грн за тис куб. м (-11,71% порівняно з листопадом).

«Тому в грудні регульована ціна газу виявилася нижчою, ніж ціна на умовах пропозиції від «Нафтогазу» "Газовий запас" (4 874,42 грн за тис. куб. м). Клієнти, які планували в грудні використовувати частину газового запасу, можуть оплатити ресурс за нижчою, регульованою ціною. У той же час, за бажанням, вони можуть використовувати газовий запа », - сказано в повідомленні.

фото gazpravda.com.ua

Як повідомляв УНІАН, НАК «Нафтогаз України» в грудні знизила ціну для населення на 13%, порівняно з ціною на листопад, до 4277 грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат).

Раніше «Нафтогаз України» запустив новий продукт «Газовий запас» і пропонував побутовим споживачам купити газ за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону.

Так, домогосподарства могли закупити до 25 тис. куб. м газу за ціною 4874,42 грн (без ПДВ і вартості транспортування і розподілу) за тис. куб. м до 25 вересня.