Ілюстрація REUTERS

Переговори між Україною та Росією про продовження транзиту російського газу після 2019 року тривають, повідомив в ефірі «НВ» глава Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Читайте такожРосія погодилася виплатити Україні $3 мільярди газового боргу - Reuters

«Переговори наразі, наскільки мені відомо, все ще тривають. Якщо будь-які угоди будуть підписуватися, про це стане відомо. Процес наразі триває», - сказав Коболєв.

Відео дня

На уточнювальне запитання журналіста про переможні реляції з приводу досягнення угоди між країнами Коболєв зазначив, що такі меседжі насамперед виходять від російської сторони.

«Говорячи про різного роду реляції, які останнім часом активно вкидаються в медійний простір, в дипломатичний простір в основному з боку Російської федерації і ще однієї європейської держави. Моя інтерпретація цих реляцій така, що є дуже серйозні побоювання у наших контрагентів про введення американських санкцій», - зазначив Коболєв.

«Я точно знаю, що лобісти «Газпрому» доклали чимало зусиль у США, в Сенаті зі спробами сказати: хлопці, там все добре, в України все гуд, не переживайте, договір буде, санкції вводити не треба», - додав Коболєв.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 грудня, Україна і Росія за участю Єврокомісії продовжать переговори щодо транзиту газу після 2019 року в тристоронньому форматі в Мінську, на яких сторони можуть вийти на фінальне рішення про підписання нового контракту.

За підсумками тристоронніх переговорів між Україною, Росією і Європейською комісією 19 грудня в Берліні віцепрезидент ЄК Марош Шефчович заявив, що сторони досягли попередньої угоди щодо усіх ключових питань.

Чинний транзитний контракт України з російським «Газпромом» був укладений у 2009 році терміном на 10 років. Його дія закінчується 1 січня 2020 року.