Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" призначила на посаду фінансового директора групи "Нафтогаз" колишнього топ-менеджера британо-голландської нафтогазової компанії Shell Ван Дріла Петруса Стефануса, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте такожКоболєв: «Нафтогаз» не веде переговори про прямі поставки газу з РФ, але в майбутньому це може статися

"Стефанус Петрус ван Дріл відповідатиме за розвиток інтегрованої корпоративної фінансової функції, визначення фінансової політики, принципів і процедур групи "Нафтогаз", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що також в його обов'язки входитиме управління процесами фінансового прогнозування і планування, забезпечення коштів для фінансування стратегічних ініціатив групи, підвищення ефективності та результативності фінансових операцій.

"53-річний Петрус ван Дріл – фінансист з майже 30-річним досвідом роботи на різних позиціях в Shell, починаючи з фінансового радника в дочірній компанії Billion International і закінчуючи посадою віце-президента Royal Dutch Shell з питань бухгалтерського обліку і звітності, до приходу в "Нафтогаз", - відзначили в компанії.

За інформацією прес-служби, на різних етапах своєї кар'єри ван Дрил працював у таких сферах як бухгалтерський облік і звітність, управління ефективністю бізнесу, бізнес-партнерство, управління цінністю, аутсорсинг фінансових і бізнес-процесів, злиття і поглинання, а також відносини з інвесторами.

Вільно володіє голландською та англійською і на хорошому рівні – німецькою і французькою мовами.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.