Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдель Азіз бен Сальман / REUTERS

Саудівська Аравія не бачить необхідності в проведенні зустрічі ОПЕК+ в травні-червні поки немає угоди між учасниками альянсу про заходи зі стабілізації ринку нафти.

Читайте такожОПЕК додатково скоротить видобуток нафти через коронавірус

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністра енергетики королівства принца Абдель Азіз бен Сальмана.

Відео дня

"Я не бачу сенсу проводити нараду в травні-червні, яке б лише продемонструвати нашу нездатність проявити увагу до того, що ми мали зробити в подібній кризі, та вжити необхідних заходів", - сказав він.

"На вільному ринку кожен виробник має продемонструвати свою конкурентоспроможність, зберегти й збільшити свою частку ринку", - сказав Абдель Азіз бен Сальман.

Причиною стала заява міністра енергетики РФ Олександра Новака, що Росія та ОПЕК запланували провести чергові зустрічі у травні - червні, щоб "оцінити ситуацію на ринку".

Як повідомляв УНІАН, країни ОПЕК+ за підсумками переговорів, які пройшли минулого тижня у Відні, не змогли прийняти рішення про додаткове скорочення видобутку нафти в умовах падіння попиту через коронавірус.

ОПЕК пропонувала додатково знизити видобуток на 1,5 мільйона барелів на добу до кінця поточного року. Однак Росія виступила проти цієї пропозиції.