Ілюстрація REUTERS

Транзит природного газу через українську газотранспортну систему (ГТС) у січні-лютому 2020 року скоротився на 53% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 6,5 мільярда кубометрів.

Читайте такожУкраїна почала закачування газу до підземних сховищ

Про це йдеться в повідомленні Оператора ГТС України"

Відео дня

Зокрема, в лютому транзит газу з РФ територією України становив 3,9 мільярда кубометрів, що на 56% більше, ніж за січень цього року.

Як повідомляв УНІАН, у 2019 році транзит природного газу через українську газотранспортну систему (ГТС) збільшився на 3,2% до 89,58 мільярда кубометрів.

У 2018 році транзит природного газу через українську газотранспортну систему скоротився на 7,1% у порівнянні з 2017 роком – до 86,774 мільярда кубометрів.

З 1 січня 2020 року функції оператора магістральних газопроводів перейшли від держкомпанії "Укртрансгаз" до "Оператору ГТС України", який був переданий в управління держкомпанії "Магістральні газопроводи України" (МДУ), підпорядкованої Міністерству фінансів України.

30 грудня 2019 року Україна і Росія підписали новий контракт на транзит газу до Європи терміном на п'ять років з можливістю пролонгації на десять років.

Документом передбачено, що "Газпром" мав прокачати через Україну мінімальний обсяг газу в 65 мільярдів кубометрів в перший рік та 40 мільярдів кубометрів - в наступні 4 роки.