REUTERS

НАК "Нафтогаз України" та Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) завершили перші три тендери на постачання газу до України з використанням кредитних коштів банку, говориться в повідомленні НАК.

"Переможцем по двох тендерів стала компанія Noble Clean Fuels Limited (Великобританія), третій тендер виграла ENGIE SA (Франція). Обидва переможця є поточними постачальниками газу для "Нафтогазу", - йдеться в повідомленні компанії.

Як зазначили в "Нафтогазі", переможці тендерів, які визначалися за критерієм найнижчої ціни, постачатимуть газ до України в грудні-січні.

Відео дня

"За результатами тендерів середня вартість газу виявилася нижче ціни, передбаченої діючими умовами з ВАТ "Газпром", - додали в "Нафтогазі".

Читайте також"Нафтогаз" став постачальником "останньої надії"

Як повідомляв УНІАН, ЄБРР у вересні 2015 року виділив "Нафтогазу" 300 мільйонів доларів на закупівлю газу у європейських компаній. Рішення було ухвалене Радою директорів банку 30 вересня і закріплено кредитними та гарантійними угодами, підписаними в ході українсько-німецького саміту в Берліні в середині жовтня поточного року.

Читайте такожДефіцит "Нафтогазу" наступного року буде зведений до нуля – Яресько

Як повідомили в представництві ЄБРР в Україні, угоду було підписано на підставі рішення Ради директорів ЄБРР про виділення кредиту, а також після погодження сторонами реформи ключового енергохолдингу країни НАК "Нафтогаз України".