Фото УНИАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив до 1 вересня цього року остаточно узгодити і ухвалити урядове рішення про спрощення підключення об'єктів господарювання - промислових підприємств та інших об'єктів – до електромереж. Про це Гройсман сказав на засіданні уряду.

Читайте такожКабмін спростив правила встановлення лічильників електроенергії для споживачів

Він нагадав, що на поточний момент спрощена процедура оформлена для підключення до мереж потужністю не більш ніж 160 кВт. «Треба зробити підключення до 5 МВт – зробити його стандартним, а не 160 кВт, як було раніше. Щоб у обленерго не було люфту зловживати цим питанням, – сказав глава уряду. – До 1 вересня треба ухвалити рішення – УНІАН) і розіслати на місця. Наше завдання – припинити знущання енергокомпаній на місцях стосовно громадян і бізнесу».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, питання підключення до електромереж визначається в проекті закону про ринок електроенергії, який підготовлено урядом і передано на розгляд Верховної Ради. У Кабміні очікують, що проект закону буде ухвалено вже цієї осені.

8 червня прем'єр-міністр України Гройсман заявив про необхідність спростити в Україні умови підключення бізнесу до електромереж. При цьому він зазначив, що незрозуміла система підключення до електромереж перешкоджає створенню нових робочих місць та виробництв, а також є корупційним чинником.