Національна комісія регулювання електроенергетики вважає за доцільне зберегти пільгові тарифи на електроенергію для вуглевидобувних підприємств.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні під час круглого столу представників НКРЕ і Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) заступник начальника управління цінової політики в електроенергетиці НКРЕ Руслан КАЙДАШ.
За його словами, підвищення цін на електроенергію для цієї категорії споживачів призведе до збільшення вартості вугільної продукції, і, як наслідок, зростання гуртової і кінцевої ціни на електроенергію для усіх груп споживачів.
"Враховуючи це, відміна пільгового тарифу для вуглевидобувних підприємств на цьому етапі є недоцільною", - сказав представник НКРЕ.
Довідка УНІАН. Кабінет міністрів України розпорядженням від 23 травня 2007 року №342-р рекомендував Національній комісії регулювання електроенергетики перевести державні вуглевидобувні підприємства в розряд великих споживачів електроенергії (1-й клас) за умови 100% плати за спожиту електроенергію, і затвердив перелік з 25 підприємств, для яких рекомендовано встановлення цього рівня тарифу.
НКРЕ прийняло відповідне рішення в червні 2007 року.
Роздрібний тариф для споживачів першого класу (великі споживачі) завжди значно нижчий за тариф другого класу (дрібні споживачі).
Нині за пільговим тарифом отримують електроенергію 26 державних вуглевидобувних підприємств і одна приватна компанія ТОВ "Інтер-інвест вугілля" (м. Первомайськ, Луганська обл.) пов’язана з ММК ім. Ілліча Володимира Бойка.