Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав Закон "Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію".

Про це УНІАН повідомили у прес-службі глави держави.

Як повідомляв УНІАН, 12 травня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію".

Відео дня

Метою закону є вирішення проблеми боргів, забезпечення умов для підвищення рівня поточних розрахунків за спожитий природний газ і електричну енергію і створення умов для покращення фінансово-економічного стану, зокрема, тих підприємств, що виробляють, транспортують і постачають теплову та електричну енергію, незалежно від форми власності; суб’єктів господарювання, що провадять діяльність, пов’язану з постачанням природного газу та електричної енергії за регульованим тарифом; Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", ДК "Газ України", ДК "Укргазвидобування", ДК "Укртрансгаз", ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Завданням закону є покращення платіжного балансу зазначених підприємств шляхом списання заборгованості за спожитий природний газ і електричну енергію, яка виникла станом на 1 січня 2010 року, і нарахованих пені та штрафних санкцій із заборгованості за природний газ станом на 1 січня 2011 року.