Прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ сподівається, що питання про перегляд газових угод з Росією буде вирішено шляхом переговорів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив в інтерв'ю журналістам під час поїздки до Харківської області.

«Ми все-таки налаштовані на проведення переговорного процесу з Російською Федерацією. У нас дуже багато тих сфер, в яких ми співпрацюємо», - сказав М.АЗАРОВ. Він зазначив, що взаємні зусилля у двосторонньому співробітництві України та Російської Федерації можуть дати хороший імпульс для двох країн. «Будь-яка конфліктна тема, в даному випадку по газу, хіба сприяє розвитку наших відносин? Напевно, ні. Давайте ми будемо зменшувати зону конфлікту, а працювати наполегливо з нашими колегами і знаходити ці рішення. Різні гіпотетичні можливості існують», - сказав М.АЗАРОВ.

Відео дня

При цьому він підкреслив, що є прихильником переговорного процесу на умовах рівноправності, поваги. «На основі того, щоб наші партнери прислухалися до наших аргументів. А аргументи у нас достатньо серйозні», - зазначив прем'єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, під час російсько-українського економічного форуму прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ заявив, що діючі газові контракти в перспективі підірвуть основи довгострокового співробітництва України та Росії.

26 серпня в коментарі українському тижневику "Корреспондент" М.АЗАРОВ заявив, що в уряду країни немає іншого виходу, крім розриву газового контракту з Росією.

У відповідь на це прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро ПЄСКОВ 29 серпня заявив, що Росія розраховує на дотримання Україною принципів взаємності й на реалізацію в повному обсязі діючих домовленостей у газовій сфері. «Москва виконує свої зобов'язання в повному обсязі й розраховує на дотримання принципів взаємності в цьому питанні», - сказав Д.ПЄСКОВ.