На світових торгах у четвер, 29 грудня, ціни на нафту демонструють різноспрямовану динаміку на тлі побоювань за єврозону, а також в очікуванні статданих із США.

Зокрема, вартість лютневих ф`ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) вже виросла на 0,08 долара, або на 0,08% - до 99,44 долара за барель.

Ціна лютневих ф`ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,13 долара, або на 0,12%, - до 107,43 долара за барель.

Відео дня

Негативний вплив на світові ринки зробило повідомлення ЄЦБ про рекордний обсяг депозитів банків єврозони, який за тиждень, що завершився 23 грудня, виріс на 214,1 мільярда євро - до 879 мільярда євро. Як вважають аналітики, це може свідчити про проблему з ліквідністю європейських фінансових організацій, повідомляє Bloomberg.

Міністерство енергетики США перенесло дату публікації даних по запасах нафти і нафтопродуктів в США на четвер у зв`язку з тим, що понеділок був вихідним днем. Напередодні Американський інститут нафти (API) повідомив, що очікує збільшення запасів нафти до 554 мільйонів барелів.