Украина многократно увеличила суточные поставки природного газа / Фото УНИАН

 Україна з 20 травня збільшила добові поставки природного газу порівняно з попередніми днями більш як у 100 разів — 2,46 млн. кубометрів з 22,5 тис. кубометрів, повідомляє оператор угорської газотранспортної системи FGSZ Ltd.

Згідно з інформацією угорського оператора, середньодобові поставки газу в травні становили 22,5 тис. кубометрів, проте на 20 травня з'явилася заявка на поставки 2,46 млн. кубометрів палива.

Водночас цей обсяг поки що не досягає максимальної технічної можливості в 16 млн. кубометрів природного газу за добу.

Відео дня

Як раніше повідомляв УНІАН, за словами глави НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, 14 травня НАКом було підписано контракт з великою європейською компанією, який дає змогу з 21 травня кардинально збільшити обсяги реверсу газу з території Угорщини. 

Глава «Нафтогазу» відмовився повідомити назву компанії, посилаючись на «комерційну таємницю».

Довідка УНІАН. Україна розробляє реверсні маршрути поставок газу з Угорщини, Польщі, Словаччини і Румунії. Відкриття всіх чотирьох маршрутів дасть змогу Україні збільшити щорічні поставки газу до 30 млрд куб. м. Найбільш перспективним маршрутом поставок газу до України є словацький. 

За словами міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Продана, Україна в 2014 році може імпортувати за реверсною схемою з Європи близько 6 млрд куб. м газу.

Читайте також«Газпрому» не вдалося домовитися з Китаєм про постачання газу