фото УНІАН (Олександр Синиця)

Внаслідок останніх масованих ударів по енергосистемі в енергетиці виникла найскладніша ситуація з початку повномасштабного вторгнення. 

Про це в інтерв’ю американському каналу CNN заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. 

"Три тижні тому ми пережили найбільшу атаку по нашій інфраструктурі. Ми втратили 80% доступних потужностей після перших двох атак. Звісно, зараз найскладніші часи з початку повномасштабного вторгнення з точки зору енергозабезпечення країни та масштабу руйнувань", – сказав він. 

Відео дня

Очільник ДТЕК наголосив, що основна проблема зараз – відсутність достатньої кількості систем ППО. "І це головна проблема. Ми можемо відновити електростанції, привезти додаткове обладнання, але ми не знаємо що буде наступного дня", – підкреслив Тімченко. 

Він додав, що наразі ситуація більш менш стабільна завдяки теплій погоді й імпорту електроенергії з Європи. Однак коли буде спека – дефіцит в енергосистемі може збільшуватись. 

"У нас просто скоро не буде що відновлювати. Дуже терміново країні потрібна поставка систем ППО для захисту цивільної інфраструктури та населення", – підсумував Тімченко.

Нагадаємо, 11 квітня росія завдала чергового масованого удару по енергетичній системі України, внаслідок чого було суттєво пошкоджено об’єкти теплової генерації.