Через терористичні атаки РФ енергетики змушені тимчасово обмежити споживання в Києві та області

Через російські терористичні атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури у Києві та Київській області, в регіоні виник дефіцит потужності, повідомили в компанії ДТЕК.

Для недопущення аварій, в Києві та області запроваджуються графіки погодинних відключень електроенергії.

З 11:20 10 жовтня НЕК Укренерго запровадила графіки аварійного відключення електропостачання. В нього потрапили значна кількість промислових та побутових клієнтів Києва.

Відео дня

Для того аби забезпечити стабільність функціонування енергосистеми на вимогу НЕК Укренерго, ДТЕК буде вимушений частково обмежувати споживання електроенергії клієнтами до стабілізації ситуації.

"Для цього будуть складатися графіки почергового електропостачання. Починаючи з 11 жовтня компанія на щоденній основі заздалегідь буде оприлюднювати ці графіки на сайті з адресами і часом відключення. Очікується, що тривалість відключень не буде перевищувати 4 годин", - повідомили в компанії.

В ДТЕК просять українців в період вечірнього максимуму споживання не вмикати  потужні електроприлади (пральні машини, бойлери, кондиціонери, електрочайники, тощо).

Нагадаємо, в понеділок 10 жовтня російські війська завдали ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури по всій Україні.