Росія протягом тижня атакує українську інфраструктуру / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти заздалегідь готувалися до ударів по українській енергетичній інфраструктурі, розповів в ефірі телемарафону військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

"Попереджали ще наприкінці 2023 року, що удари по енергетичній інфраструктурі, вони будуть повторюватися і цього року. Але ми спершу побачили вже звичні комбіновані удари ракетами та дронами-камікадзе в період новорічних свят. Це було саме новорічним терором з боку російських окупантів. Це був морально-психологічний тиск на українців", – сказав Коваленко.

Він також додав, що ворог планував розпочати ці удари на місяць раніше, але дії Сил оборони зіпсували їхні плани. 

Відео дня

"З початку 2024 року вони втратили два літаки дальньої радіолокаційної розвідки та спостереження А-50. Це їх змусило змінити плани і замість того, щоб розпочати енергетичний терор взимку, в лютому, вони були змушені його розпочати в другій половині березня. Зараз ми просто бачимо відкладені плани по енергетичному терору, який заздалегідь планувався", – зазначив Коваленко.

Удари по українській енергетиці: що відомо

Росія відновила удари по енергетичній інфраструктурі. 22 березня був масований обстріл Харкова та області – росіяни випустили 21 ракету, спричинивши блекаут в місті, сотні тисяч людей залишилися без світла.

Останній такий удар відбувся в ніч на 29 березня – внаслідок атаки пошкоджені енергооб'єкти в шести областях України.

Вас також можуть зацікавити новини: