За словами голови ДФС, сьогодні увага служби сфокусована на ринку паливно-мастильних матеріалів / фото newsradio.com.ua

Державна фіскальна служба опублікувала відеоролик, у якому розповідається про роботу нелегального ринку палива і механізми боротьби з ним. 

Ролик викладений на Facebook-сторінці керівника ДФС Вадима Мельника.

Зазначається, що кожен незаконний літр палива, який потрапляє на ринок, означає збиток для держави в 7 грн. При цьому представники легального бізнесу заявляють, що готові знижувати ціни на паливо в разі зникнення з ринку компаній, які виробляють і реалізують контрафактну продукцію.

Відео дня

За даними служби, за перший квартал 2021 року вдалося демонтувати 151 нелегальну АЗС, а також конфіскувати незаконного палива на суму понад 500 млн грн. Загальний обсяг вилученого палива становить понад 15 тис. тонн. 

За словами Мельника, сьогодні увага ДФС сфокусована на ринку паливно-мастильних матеріалів.

"Тіньовики" проявляють чудеса винахідливості, розробляючи схеми обкрадання держави, а отже - і кожного з нас. На відео ви побачите те, як завдяки застосуванню подібних "схем" державний бюджет щомісяця недоотримує мільярди гривень", - зазначив голова ДФС.

Мельник упевнений, що аналітичні можливості служби дозволяють виявляти будь-які тіньові схеми на ринку палива. Про ефективність такого підходу, за його словами, свідчать результати роботи ДФС упродовж першого кварталу цього року, які він наводив нещодавно.

"Представники легального бізнесу під час нашого спілкування неодноразово заявляли про свою готовність знизити ціни на паливо. Але за умови, що з ринку зникнуть недобросовісні компанії. Тому спільні зусилля ДФС і бізнесу спрямовані на побудову економіки, при якій бізнес заробляє, платить зарплати та збагачує країну. На відміну від "тіньовиків" схема нашої роботи проста: гроші повинні повернутися в бюджет, зловмисники - піти на лаву підсудних", - заявив Вадим Мельник.