Ілюстрація REUTERS

Шведський уряд схвалив будівництво газопроводу Baltic Pipe, який повинен зв'язати родовища в Північному морі у Норвегії через Данію з Польщею.

Про це повідомили в газотранспортному операторі Польщі - компанії Gaz-System.

Уряд країни дав зелене світло будівництву у виключній економічній зоні Швеції на Балтійському морі. Таким чином, дозвіл на прокладання газопроводу, виданий цією країною, завершив процес отримання схвалення для всіх ділянок "труби" у всіх країнах, через які вона буде проходити.

Відео дня

Раніше повний пакет дозволів був отриманий в Польщі й Данії. Траса газопроводу у Швеції складе 85 км.

Читайте такожУкраїна готова забезпечити транзит газу до Польщі в разі припинення поставок з Росії

Морська частина, яку встановлять на дні Балтійського моря, пройде через морські райони трьох країн - Данії, Польщі та Швеції. Її загальна довжина - 275 км

У Польщі дозвіл було видано ще 22 квітня, а в Данії - 25 жовтня 2019 року. Після схвалення Швеції проект "Балтійська труба" вступив у фазу реалізації. Перші роботи повинні початися в другій половині поточного року. Вони будуть включати підготовку будівельних майданчиків на приморських дільницях у Польщі та Данії, а також початок будівництва "мікротунелів".

Як повідомляв УНІАН, компанія Gaz-System (оператор польської мережі газопроводів) підписала контракт на реалізацію цього проекту з фірмою Saipem Limited і проект отримав всі необхідні дозволи в Польщі й Данії.