Відключення світла в Україні 2023 / ua.depositphotos.com

Міненерго розробили і затвердили графік відключення світла - Київ, за їхніми розрахунками, знаходиться в найбільш плачевній ситуації, якщо не враховувати прифронтові області. Також нелегко доведеться жителям Дніпра і Одеси. 

Чому відключили світло - причини і наслідки

Стало відомо, що енергетики розробили графіки відключення електроенергії - списки є на офіційному сайті ДТЕК на випадок пошкодження енергетичних об'єктів України.

На даний момент відключення електроенергії сьогодні або завтра не передбачено. Однак найбільшою проблемою залишаються ракетні обстріли - якщо атака припаде на енергетичні об'єкти. Друга причина, по якій можуть бути впроваджені існуючі графіки - обмежена генерація, що не покриває потреб струму.

Відео дня

Чи будуть відключення світла - Одеса в зоні ризику

Графік відключення світла в Одесі можна назвати плаваючими. Фахівці в ДТЕК кажуть, що система буде наступною:

  • 3 години без електрики;
  • 3 години з можливим відключенням;
  • 3 години з електрикою.
Графік відключень в Одесі / ДТЕК

На даний момент розрахунки саме такі - вони дозволять дати можливість жителям міста здійснити всі необхідні плани, але в обмежений проміжок часу. 

Графік відключення світла в Києві - ситуація критична

Фахівці стверджують, що в столиці обстановка найбільш важка - графіки відключення світла припускають відсутність електрики протягом 7 годин. Для області графік виглядає наступним чином:

  • 2 години без електрики;
  • 4 години з можливим відключенням;
  • 2 години з електрикою.
Графік відключень у Київській області / ДТЕК

У самому Києві, згідно з думкою експертів, ситуація буде складніше - люди можуть залишитися без світла на 4 години, з можливими відключеннями - на 3 години, і тільки 2 години буде у киян, щоб жити без запалених свічок.

Графік відключення світла - Дніпро потрапив до списку

У переліку міст, для яких вже розроблений графік відключення світла, знаходиться І Дніпро. У ДТЕК розрахували, що жителів міста чекає обстановка "50\50" - 4 години без світла і 4 години з ним. 

Графіки відключень у Дніпрі / ДТЕК

Обнадіяти жителів трьох перерахованих міст можна тим, що прямо зараз потреби в віяловому або екстреному відключенні світла немає, а денне споживання електроенергії створює профіцит.

Вас також можуть зацікавити новини: