В ході підготовки до опалювального сезону 2020-2021 Київтеплоенерго відремонтує шість енергоблоків на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, щоб забезпечити надійність роботи столичного енергокомплексу в осінньо-зимовий період. Ремонти не вплинуть на надання послуг гарячого водопостачання.

На ТЕЦ-5 енергетики відремонтують чотири, а на ТЕЦ-6 — два енергоблоки. Їх сумарна потужність складає 1200 МВт і перевищує потужність одного типового енергоблоку українських АЕС. Кожен енергоблок є цілісним технологічним комплексом з виробництва тепло- та електроенергії.  Для порівняння: висота котла становить 33 м — як одинадцятиповерхового будинку, а температура у топці сягає +1100 градусів Цельсія.

«Ремонтна кампанія розпочалась з ТЕЦ-5. Там вже завершено роботи на енергоблоках №2 та №4.  На енергоблоці №2 виконано заміну частини згинів паропроводів високого тиску на котлі та проведено очищення оливоохолоджувача турбіни. А на четвертому енергоблоці виконано ремонт поверхонь нагрівання, арматури високого тиску та пальників котла, а також поточний ремонт системи регулювання турбіни. Зважаючи на навантаження енергоблоків, обов’язкові планові ремонти є запорукою надійної роботи ТЕЦ в ході опалювального сезону», — зазначив Олександр Шевченко, директор структурного підрозділу «Київські ТЕЦ» Київтеплоенерго.

Відео дня

З 1 січня 2020 енергоблоки на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 виробили близько 2,3 млрд кВт*год електричної енергії та 2,6 млн Гкал теплової енергії.