Постанова може стосуватися виставлення рахунків за електроенергію та послуги / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), має намір переглянути цінові обмеження для учасників ринку електроенергії.

Згідно з даними на сайті регулятора, відповідне рішення буде розглянуто 16 червня.

Читайте такожНКРЕКП збирається ввести обмеження на ринку електроенергії

Відео дня

"Регулятор продовжує реагувати на виклики, що стоять перед ринком, і планує на найближчому засіданні, яке відбудеться 16 червня, обговорити проекти необхідних рішень, зокрема, можливості перегляду цінових обмежень на ринку", - сказано в повідомленні НКРЕКП.

При цьому, в опублікованому порядку денному Нацкомісії на 16 червня не вказано, яке конкретно рішення має намір прийняти регулятор. Водночас зазначено лише те, що постанова може стосуватися виставлення рахунків за електроенергію та послуги, здійснення розрахунків та формування цінових заявок.

Введення обмежень: що необхідно знати

Наприкінці травня НКРЕКП заявила, що розглядає можливість введення обмежень для учасників ринку електроенергії через цінові спекуляції в травні.

За інформацією Нацкомісії, середня ціна електроенергії з початку травня 2021 року на ринку "на добу вперед" для базового навантаження становила менше ніж 1000 грн за МВт-год, а 23 травня досягла позначки 409,82 грн за МВт-год.

За результатами оперативного моніторингу виявлено, що подачу низьких цінових заявок здійснювали в основному трейдери та електропостачальники.