УНІАН

Системний оператор НЕК "Укренерго" зафіксував зростання запасів вугілля на складах ТЕС за минулий тиждень на 6,4%.

Про це йдеться в повідомленні держкомпанії. 

"Ситуація з накопиченням вугілля на складах ТЕС покращилася. Зокрема, за останні 10 днів поставки вугілля склали 52,9 тис. тонн, тоді як витрата - 49,9 тис. тонн. Однак, запаси вугілля на складах ТЕС залишаються надзвичайно низькими", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Станом на ранок 6 вересня на складах ТЕС знаходиться 766 тис.тонн вугілля, що на 6,4% більше, ніж на ранок 30 Серпня (720 тис. тонн).

Зокрема, запаси газового вугілля у порівнянні з 30 серпня зросли на 12,5% до 540 тис.тонн, а обсяги антрацитового вугілля - навпаки зменшилися на 5,8% до 226 тис. тонн.

Нагадаємо, в травні-липні через різкий обвал цін ТЕС і ТЕЦ не мали можливості купувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі з імпорту.

Зокрема, компанія ДТЕК почала поставки вугілля з Польщі, підписавши договір про імпорт 320 тис.Т. 27 серпня ДТЕК і "Центренерго" домовилися про початок імпорту вугілля з США. Перша партія 75 тис. тонн прибуде в Україну в найближчі місяці.