Експерт наголосив, що санкції проти Північного потоку-2 не можна відкладати / REUTERS

"Північний потік-2" повинні зупинити США, партнери американців очікують нових санкцій. Це вже передбачено законом.

Читайте такожНімецька нафтогазова компанія Wintershall Dea припинила фінансування "Північного потоку-2"Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на заяву енергетичний експерт та науковий співробітник Гарвардського університету Бенджаміна Шмітта.

"Партнери США, які виступають проти "Північного потоку-2" (а це більшість трансатлантичної спільноти) очікують, що президент Байден зупинить будівництво кремлівського трубопроводу", - зазначає Шмітт.

Експертка з енергетики фонду Jamestown Маргарита Ассенова пояснює, що санкції Конгресу є обов’язковими, і вони не можуть бути вибірковими. Тож тут немає простору для змін.

"Адміністрація Байдена не має вибору, окрім як ввести їх проти всіх, хто працює із "Північним потоком-2", - каже Ассенова.

"Але ані Державний секретар Блінкен, ані Білий дім не хочуть вводити санкції проти німецьких компаній. Саме тому вони з ними розмовляють. Вони намагаються пояснити цим компаніям", – додає експертка.

Маргарита Ассенова наголошує, що якщо зрештою покращити відносини з Берліном не вдасться, відповідальність за це лежатиме передусім на Німеччині.

Що цьому передувало

  • Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зі своїм польським колегою Збігнєвом Рау публічно звернулися до президента США Джо Байдена з проханням зупинити будівництво "Північного потоку-2" за допомогою будь-яких інструментів.

Головні новини України та світу на ранок 1 березня