24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну / фото ua.depositphotos.com

За минулу добу електропостачання відновлено понад 32 тисячам абонентів.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго в Facebook.

"За минулу добу відновлено електропостачання понад 32 тисячам абонентів: у Київській області - близько 30 тисячам, у Харківській - 1 тисячі, у Донецькій - 912 споживачам. Також вдалося під'єднати 90 тисяч споживачів на Сумщині, проте на ранок електропостачання було знову відключено. Аварійно-відновлювальні роботи тривають і в інших областях", - розповіли в прес-службі, додавши, що станом на 17 березня відновлено газопостачання 2888 споживачам.

Відео дня

Крім того, через пошкодження в результаті бойових дій знеструмленими залишаються понад 1429 населених пунктів - всього понад 846 тисяч споживачів, а без газопостачання - понад 273 тисяч споживачів.

Також у міністерстві зазначили, що енергосистема України працює стабільно, частота підтримується на рівні 50 Гц в допустимих діапазонах.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 13 березня Росія через санкції втратила доступ до половини своїх золотовалютних резервів.
  • У Сумах точаться запеклі бої. Місто та область знаходяться на межі гуманітарної катастрофи.
  • 16 березня Україна стала членом "Енергетичного Євросоюзу", об'єднавши свою енергосистему з енергосистемою континентальної Європи.