Ілюстрація REUTERS

В ході торгів на Лондонській біржі ICE вартість липневих ф'ючерсів на барель північноморської марки Brent перевищила 32 долари.

Читайте такожДесятки танкерів з нафтою стояти біля Каліфорнії, бо її немає куди подіти

Про це повідомляє РБК.

Відео дня

"До 8:30 вартість контракту стабілізувалася в районі 31 долара", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що червневі ф'ючерси на техаську нафту WTI торгується на рівні 24,68 долара за барель. З початку торгів 6 травня максимум був зафіксований на рівні 26,08 долара.

"Ціни на нафту почали поступово зростати після березневого і квітневого обвалів з 1 травня, слідом набуттям чинності нової угоди ОПЕК+ про обмеження видобутку. На першому етапі, до липня, угода передбачає сумарне скорочення її учасниками видобутку на 9,7 мільйона барелів/добу, що стало рекордним зниженням за всю історію", - підкреслює видання.

Як повідомляв УНІАН, з початку березня вартість нафти марки Brent скоротилася більш ніж на 50%. Попит на нафту знижується з початку року через поширення коронавіруса і карантинних заходів у всьому світі.

Додатковий негативний вплив на ціни в початку березня надала новина, що учасники угоди щодо обмеження видобутку ОПЕК+ не змогли дійти єдиного рішення стосовно подальшого регулювання виробництва сировини.

Ціна американської нафти марки West Texas Intermediate (WTI) в понеділок, 20 квітня, вперше з 1999 року опустилася нижче 15 доларів за барель. В деякі дні ціна на нафту сягала мінусових значень.