Обсяги споживання тепла залежать насамперед від температури повітря / фото УНІАН Володимир Гонтар

Вартість опалення для жителів Києва в лютому збільшилася в середньому на 6% в порівнянні з січнем через зниження температури повітря.

Про це повідомила прес-служба комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Читайте такожВ Україні хочуть підвищити тариф на передачу електроенергії

Відео дня

Зазначається, що обсяги споживання тепла залежать насамперед від температури повітря, відповідно до якої регулюється температура теплоносія, а також від енергоефективності будинку.

У лютому середньомісячна температура, за даними Українського гідрометеорологічного центру, склала -4,7°С і це найнижчий показник за останні два роки. У лютому 2021 року в Києві середньомісячна температура була на 2,2°с нижче, ніж у січні (-2,5°С), і на 4°С, ніж у грудні (-0,6 °С).

У компанії відзначили, що через зниження температури в лютому 2021 року будинки спожили на 6% більше тепла, ніж у січні цього року. Вартість опалення квадратного метра в будинках, обладнаних приладами обліку, при незмінному тарифі 1654,41 грн/Гкал склала в лютому в середньому 35 грн/кв. м, тоді як у січні - близько 33 грн/кв. м.

Що цьому передувало

На початку лютого уряд досяг угоди з місцевою владою про те, що тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищуватися в поточному опалювальному сезоні.

Меморандумом передбачається, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримають газ для виробництва тепла і постачання його в будинки громадян протягом усього опалювального періоду 2020-2021 років. Для цих підприємств передбачені відстрочка оплати за природний газ і компенсація різниці між ринковою ціною природного газу і ціною, врахованою в тарифах за тепло.

Уряд також гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатиметься на органи місцевого самоврядування.