Westinghouse та Атоменергомаш можуть розширити співпрацю і виконувати замовлення за межами України

Американська компанія Westinghouse вивчає можливості розширення співробітництва з українським «Атоменергомашем» у виробництві окремих елементів паливних збірок, задля потреб замовників за межами України.

Як повідомляє прес-служба НАЕК «Енергоатом» про це повідомив керуючий директор Westinghouse Electric Sweden AB Азіз Даґ. Переговори про поглиблення співпраці між Енергоатомом та Westinghouse відбулись протягом 3-4 вересня у Києві за участі очільника Енергоатома Петра Котіна.

Азіз Даґ уточнив, що наразі Westinghouse співпрацює з українськими атомниками у виробництві ними окремих елементів (хвостовиків та голівок) для тепловиділяючих збірок Westinghouse, які постачатимуться на АЕС України.

Відео дня

«В нас вже склались стійкі партнерські відносини з цим підрозділом Енергоатома.  Ми бачимо перспективу не лише у виготовлені Атоменергомашем окремих компонентів паливних збірок Westinghouse для українських атомних електростанцій, але й у розширені такого співробітництва для забезпечення потреб замовників за межами України. Також обговорюється можливість розширення номенклатури елементів паливних збірок, які може виготовляти Атоменергомаш для компанії Westinghouse», - уточнив представник Westinghouse.

На сьогодні ядерне паливо виробництва Westinghouse експлуатується на 6 з 15 енергоблоків України. НАЕК «Енергоатом» – єдина в світі енергогенеруюча компанія, якій вдалося реалізувати проект з диверсифікації ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000.