Ілюстрація REUTERS

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про недоцільність порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну дизельного палива та скрапленого газу походженням з Росії попри те, що половина членів комісії не підписували та навіть не бачили дане рішення.

Читайте такожЗаступник міністра економіки Качка сфальсифікував засідання торгової комісії, яка повинна була захистити український паливний ринок від російської експансіїПро це повідомляється у рішенні комісії, текстом якого володіє УНІАН.

«За результатами розгляду комісія встановила, що наведені в скарзі докази не є достатніми для порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу)», - йдеться у рішенні комісії.

Відео дня

При цьому, половина членів комісії не підписували і навіть не бачили рішення, яке 22 червня в обхід процедури розвозив членам комісії на підпис заступника міністра економіки Тарас Качка.

Таким чином, заступник міністра економіки Тарас Качка особисто відкрив паливний ринок для країни-агресора.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня заступник міністра економіки Тарас Качка в обхід процедури розвозив членам комісії на підпис проекти рішення про недоцільність порушення розслідування щодо імпорту в Україну дизельного палива та скрапленого газу походженням з Росії.

За словами члена комісії, держуповноваженого Антимонопольного комітету Сергія Тищика, попри те, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі є колегіальним органом, члени комісії не отримали можливість спільно обговорити виставлені на голосування питання і дізнатися фінальне рішення.

При цьому в прес-службі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України УНІАН повідомили, що засідання зовсім не проводилося через епідеміологічну ситуацію в країні. Проте 24 червня на офіційному сайті «Урядовий кур'єр» було опубліковано повідомлення, що засідання комісії все-таки відбулося 22 червня, і зазначається, що члени комісії прийняли рішення не вводити квоти на імпорт в Україну мінеральних добрив.

При цьому, жодного слова не сказано про ключове питання порядку денного цього засідання - розслідування щодо імпорту з Росії нафтопродуктів.

22 червня, повинно було відбутися засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому мала бути розглянута скарга ПАТ «Укртатнафта», ПАТ «Укрнафта» та АТ «Укргазвидобування» про порушення та проведення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації, звіт і висновки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства про результати проведення антисубсидиційної процедури щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації. Згідно з проектом рішення, який є у розпорядженні УНІАН, комісія планувала відмовитися від проведення розслідування, відкривши дорогу російській експансії на український паливний ринок.